BURDUR / ALTINYAYLA - Dirmil Ortaokulu

Okullarımızda Bilişim Haftası Etkinlikleri

1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanması uygun görülen Bilişim Haftası kapsamında, ilimiz genelinde tüm Mayıs ayı boyunca Bilişim ve Siber Güvenlik konulu etkinlikler düzenlenmesi planlanmış, bu kapsamda da ilçemizdeki okullarımızda çeşitli seminerler ve etkinlikler yapılmıştır.

Bilişim ne demektir?

Bilişim; insanların teknik, ekonomik ve toplumsal iletişimde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin, düzenli ve akla uygun bir biçimde, özellikle bilgisayarlar ve benzeri elektronik aygıtlar aracılığıyla işlendiği, bilgi ve iletişimin bir araya geldiği bilim dalıdır. Bilişim bilimi kapsamında kullandığımız teknolojiler ise dilimizde Bilişim teknolojileri olarak ifadesini bulmaktadır.

Bilişimde Güvenlik- Dijital Vatandaş

Bilişim Teknolojilerinin yaygınlaşması, internetin mobil ve heryerden erişilebilir olması, sosyal medyanın hayatımızda kendisine yer bulması, verilerin internette paylaşılabilmesi, üyelikler, teknolojinin çok hızlı ilerlemesi, yapay zekanın gelişimi vb. tüm bu gelişmeler beraberinde siber güvenlik konuları hakkında da bilgi sahibiyi olmayı önemli kılmaktadır.

İlçemizde de bu kapsamda düzenlenen tüm seminerlerde, bilişim teknolojilerinin yanı sıra, internet etiği, siber güvenlik, internette sağlık, dijital vatandaş konularına da ağırlık verilmiştir.

09-05-202309-05-202309-05-202309-05-202309-05-202309-05-2023

Yayın: 09.05.2023 - Güncelleme: 09.05.2023 11:00 - Görüntülenme: 137